11

About.me - naudokis į sveikatą

2012/03/13 Autorius Kategorija Socilaliniai tinklai

Šiandien susikūriau ir išbandžiau about.me. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai - tik dar vienas socialinis tinklas - toks, kaip Google+, Facebook ar Twitter.  Tada natūraliai tau, mielas skaitytojau,  kyla klausimas - kokio velnio man reikalingas dar vienas socialinis tinklas, kai yra prieš tai mano paminėti? Prisipažinsiu, aš irgi iš pradžių panašiai neigiamai žiūrėjau į about.me.
Užsiregistravęs ir išbandęs supratau, kad tai - ne socialinis tinklas, o veikiau internetinė vizitinė kortelė, kur vienoje vietoje suminėti visi svarbiausi interneto kontaktai.

About.me istorija

About.me galima būtų pavadinti vizitine internetinės veiklos kortele. Viskas prasidėjo 2010 metais - ne taip ir seniai.
Interneto vizitinių kortelių tinklą sukūrė Rajanas Freitas (Ryan Freitas), Tonis Konradas (Tony Conrad ) ir Timotis Jangas (Timothy Young). Šie jaunuoliai tuo metu darbavosi San Fransiske ir, įsivaizduokite, 4 dienos po įkūrimo šį tuo metu startapą nupirko dinozauras AOL. Štai jums ir sėkmės istorija .

Kodėl internetinės vizitinės kortelės tokios sėkmingos?

Visų pirma, angliškai kalbantiems lengva suasocijuoti .me su asmeniniu brandu. Kitas dalykas - paprasta konfigūracija. Per kelias minutes galima susikurti puslapį, kuriuo lengva pasidalinti, galima patogiai suderinti šriftą, tekstą, foną ir sukurti vientisą istoriją ir tai labai prisideda, kad taptum įsimintina interneto asmenybe, kitaip sakant, padeda asmeninio brando išgarsėjimui.

Kaip sukurti įsimintiną internetinę vizitinę kortelę?

Pradedame užregistruodami unikalią about.me/vardas paskirą, kaip pvz.: about.me/frogsign

Registracija susideda iš vardo, trumpo prisistatymo ir raktinių žodžių įvedimo.

Foną galima pasirinkti iš siūlomų arba patalpinti savo unikalų, kas rekomenduotina, nes mes gi kuriame unikalų brandą. Turime priderinti teksto spalvas, šriftus, taip, kad būtume įsiminti ir internetinė vizitinė atrodytų vientisa.
Kitas svarbus žingsnis - pridėti socialinių tinklų nuorodas. Paspaudę “add a link”, pridėsime blogą ar interneto svetainę. Kadangi aš rašau blogą, ši vieta man svarbi.

Kaip analizuoti statistiką?

Susikūrę asmenybę atspindinčią vizitinę kortelę, aišku, norėsime sužinoti, kiek lankytojų susidomėjo.
Tai galime padaryti nuėję į “Dashboard/Profile statistics”.

Kaip susirasti draugų?

Nueiname į “Account”  ir spaudžiame ant “Find Your Friends”. Čia galime “užfavinti” (fave) patikusias vizitines korteles ir taip padaryti savo draugais.

Kaip paskelbti, kad esi about.me ?

Padirbėję ir sukonfigūravę about.me, aišku, norėsime nauju profiliu pasidalinti su pasauliu.
Tai galime padaryti „Account/Share Your Profile“.

Kai socialiniuose tinkluose, tokiuose, kaip Twitter, Facebook ir Google+ pasidomėjau, kas turi about.me paskyras, atsiliepė:
about.me/liuiza
about.me/mant0x

O kai ieškojau about.me draugų, radau mažiausiai 75 lietuviškus profilius. Šis tinklas, pasirodo, populiaresnis tarp lietuvių, nei iš pradžių galvojau.

Ką manote apie about.me vizitinę kortelę internete?

 

Panašūs straipsniai:

Tags: , , ,

  • Aurelija Pavilionytė

    Dėkui, kad pasidalinai. Dar neteko apie tokį girdėti.

    • frogsign

       prašom į sveikatą
      Visai geras dalykas, jeigu nori susikurti vientisą internetinę asmenybę

  • http://www.giedresblogas.lt/ Giedre

    Gal ir neblogas dalykas. Tik kartais man atrodo, kad per daug ir taip apie mane info internete.

    • frogsign

       toks keistas požiūris žinant, kad about.me parašai trumpą aprašymą ir sudedi nuorodas į socialinius tinklus…
      Išeina, kad daugiau nei esi paskelbęs kituose tinkluose, about.me nepaskelbi

  • http://twitter.com/adomas_s Adomas Sliužinskas

    Graži idėja, bet neįžvelgiu konkrečios naudos. FB, LinkedIn, G+ ir Twitter turi labai gerai išvystytas žmonių paieškos sistemas, iš visų šių tinklų esu gavęs labai konkrečios naudos :) o about.me?

    • frogsign

       kadangi tik antra diena naudoju, tai nedaug galiu pasakyti. Mintis tokia, kad jei su kažkuo bendrauji duodi vieną linką, lengvai įsimenamą ir tas, su kuo bendrauji sužino visus tavo internetinius profilius.
      Maždaug tas pats, kas duotum vizitkę. Vienas linkas ir viskas.

  • http://insaider.lt/ Tomas

    Vizitinė reikalinga, jei vykdai kažkokią veiklą, kuri reikalauja bendravimo su klientais ar pan. Daugelis tiesiog nusiperka vardinį domeną ir susikuria minimalistinio dizaino vizitinę. Jei nori, kad į tave rimtai žiūrėtų, tokių kaip about.me vizitinių nepatarčiau naudoti…
    Čia labiau tik pasižaidimui.

    • frogsign

       minimalistinė svetainė nuo vizitinės aišku skiriasi. Spėju, kad verslas nelabai turėtų eiti, jei gali pasidalinti tik savo vardu ir telefu ir tokiu atveju domainą prikti neapsimoka. Nebūtina būti verslininku, kad internetinės vizitinės reiktų. Gal, paprasčiausiai, nori su žmonėm pasidalinti nuorodom į naudojamus socialinius tinklus.

      • http://insaider.lt/ Tomas

        Pvz.: 30 Lt/mėn už domeną + hostingas (galima, kad ir už kelis Lt per mėn) + wordpress tvs + dizainas (savas, pirktas ar nemokamas). Tai čia daug? Nebent, kaip minėjai, verslas ne kaip einasi…
        Norint pasidalinti nuorodomis į kitus soc. tinklus gali duoti G+ nuoroda ir ten šoninėje juostoje surašyti savo projektus, kitus soc. tinklus ir t.t.

        • http://insaider.lt/ Tomas

          *apie 30 Lt metams už domeną :)

          • frogsign

             man čia kaip užslėpta reklama skamba